2013.02.20.
17:30

Írta: szinhazjunkie

Film Színház Muzsika - 3in1

A hét premierje!

 

SZEMZŐ TIBOR - FORGÁCH ANDRÁS:

AZ ÜZENET - DR. KAFKA UTOLSÓ SZERELME

Bemutató: 2013. február 22. 19:00 - 22:00 - Művészetek Palotája

További előadás: 2013. február 24.19:00 - 22:00 - - Művészetek Palotája

szemzo.jpg

Író, konzultáns: Forgách András 

Zene, film, rendezés: Szemző Tibor 
A rendező munkatársa: Hudi László 
Vetítés, vizuális rendszerek: Gryllus Ábris 
Hang: Regenye Zoltán 
Produkciós vezető: Rácz Anikó 
Közreműködik: Barbara Massey (Dora Diamant), Lukáts Andor (Klopstock Róbert), Cinematic Music Company (Huszár Mihály, Mizsei Zoltán, Pödör Bálint, Szemző Tibor) 

Franz Kafka novellájában a császár a halálos ágyán üzenetet küld legutolsó alattvalójának, a nagy tömeg miatt azonban a hírnök nem juthat el hozzá. Vajon mi a császár üzenete, és mi a feladatunk? Mivégre is vagyunk a világon? A császár üzenetéből Kafka ismeretlen mosolya dereng felénk. 
Az üzenet - dr. Kafka utolsó szerelme című előadás filmjei Kafka és utolsó szerelme, illetve utolsó barátja élethelyszíneit járják be. Będzin és Dombóvár, Dora Diamant, illetve Klopstock Róbert szülővárosa; a Magas-Tátra, ahol Kafka és Klopstock barátsága kezdődött; Budapest, amely nem csak Klopstock Róbert életében játszott fontos szerepet; Berlin, Dora és Franz közös életének helyszínei; Kierling, a szanatórium, ahol Dora és Róbert Kafkával élték végig az utolsó napokat. És Brooklyn... Amerika, nem egészen úgy persze, mint Kafka regényében, de ahol Klopstock utóbb több mint harminc évig élt és dolgozott.
A filmekkel teljes egységben játszanak a zenészek, mintha játékuk hozná létre a vetített képeket, A császár üzenete, Franz Kafka rövid zen-elbeszélése tucatnyi nyelven hangzik el egy-egy zenei kompozícióba ágyazva. Az előadás során mindez rövid jelenetekkel, valamint Dora Diamont és Klopstock Róbert személyes - magyar nyelvű - visszaemlékezéseivel teljesedik ki, akik huszonöt év távlatából idézik fel Kafkával közös életük mozzanatait. A darab szövegét eredeti dokumentumok alapján Forgách András írta. A filmek, a zene és a rendezés Szemző Tibor munkája.

(mupa.hu)

 

Szólj hozzá!

Címkék: Színház Film Hírek Muzsika

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszinhazmuzsika.blog.hu/api/trackback/id/tr965093393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása