2013.02.24.
22:25

Írta: szinhazjunkie

Oscar 2013

Magyar idő szerint  2 óra 30 perckor veszi kezdetét az idei esztendő legnagyobb filmes díjátadója, a 85. (!) Oscar-gála a hollywoodi Dolby Színházban.

 

Az amerikai filmipar több mint 5800 képviselője, az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) tagjai a február 8-án megkezdődött szavazáson 24 kategória jelöltjei közül választhatták ki az általuk legjobbnak ítélt produkciókat, illetve alkotókat. 

Az idei Oscar-mezőnyben a legtöbb, 12 jelölést Steven Spielberg Lincoln című történelmi drámája kapta. Egy jelöléssel lemaradva Ang Lee Pi élete című látványos munkája követi, A nyomorultak című musical és a Napos oldal című vígjáték nyolc kategóriában esélyes, Ben Affleck Az Argo-akció című akciódrámája pedig hét jelölését válthatja díjra, amikor a hollywoodi gálán a borítékok kinyílnak.

A show házigazdája Seth MacFarlane lesz. A díjakat átadók között színpadra lép John Travolta, Liam Neeson, Salma Hayek és Melissa McCarthy. És először énekli el élőben Adele a  tavalyi év (szerintünk) legjobb filmdalát, a Skyfall-t! Barbra Streisand 36 év után újra énekelni fog az Oscar-díjátadó gálán. A színész-rendező ugyan rendszeres vendége a ceremóniának, énekesként viszont eddig csak egyszer lépett színpadra a nagyszabású eseményen.

A gálát világszerte hozzávetőleg 225 országban sugározzák majd.

Kíváncsian várjuk az eredményt! Természetesen a holnap reggeli Briós Oscar módra készül.

Szólj hozzá!

Címkék: Film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszinhazmuzsika.blog.hu/api/trackback/id/tr945102419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása