2013.02.27.
06:30

Írta: szinhazjunkie

Briós - Reggeli Hírek

MUZSIKA

tumblr_m37d7fWd3j1qk65k5o1_cover.jpg

Ismét stúdióalbumot készített Iggy Pop és régi-új zenekara, a Stooges. A Ready To Die című anyag az első, amelyet az 1967-től létező, de tevékenységét 30 évig szüneteltető hard rock csapat Ron Asheton nélkül jegyez.

"Már nem személyes okok motiválnak, amikor albumot készítek egy együttessel. Mindössze arról van szó, hogy ha egy zenekar öregebb, attól még ugyanúgy csinálhat lemezt. Még akkor is, ha a zenészek nem komolytalankodnak a színpadon és nem kizárólag a pénz miatt teszik mindezt" - fogalmazott Iggy Pop a Stooges honlapján. A Ready To Die az elképesztően energikus és sokszor verekedésekbe fulladó koncertjeiről elhíresült amerikai rockbanda ötödik stúdióanyaga, de az első, amely a 2009 januárjában szívrohamban elhunyt gitáros-basszusgitáros, Ron Asheton nélkül készült. A The Stooges 1969-ben, a Fun House 1970-ben, a Raw Power 1973-ban, majd az újjáalakulást követően a The Weirdness 2007-ben jelent meg; utóbbi nem Iggy & The Stooges, hanem egyszerűen Stooges néven.

Az április 30-án a  megjelenő lemez néhány számcíme - Burn, Job, Sex & Money és a címadó Ready To Die - már kiszivárgott.

 

SZÍNHÁZ ÉS MUZSIKA

3730120927124100_btf_2013_logo_mastered.jpg

Három ősbemutatóval és sztárvendégekkel várja a közönséget a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) március 22. és április 7. között - közölték a szervezők az eseménysorozat keddi sajtótájékoztatóján. A kéthetes sorozatban 17 helyszínen 70 programot rendeznek. A BTF-en tartják Orbán György Ludus Tabulaturae című kompozíciójának ősbemutatóját. Szintén itt debütál a Recirquel nevű csapat cirkuszszínházi produkciójával. A záró napon is lesz egy ősbemutató: Jankovics Marcell animációja kíséri Vörösmarty Csongor és Tündéjének teljes kísérőzenéjét - Kocsár Balázs karmester egyedi zenei válogatásával, Gemza Péter rendezésében. A fesztiválon sok a sztárvendég, például a világhírű Collegium Vocale Gent - Philippe Herreweghe vezényletével -, Christoph Prégardien és a Le Concert Lorrain, Patricia Petibon és a Münchener Kammerorchester, Joshua Bell és az Academy of St. Martin in the Fields, valamint Claudio Abbado és az Orchestra Mozart. A tavaszi fesztivál programjairól a www.btf.hu portálon lehet bővebb információkat szerezni.

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: Film Hírek Muzsika

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszinhazmuzsika.blog.hu/api/trackback/id/tr285107399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása