2013.02.28.
06:30

Írta: szinhazjunkie

Briós - Reggeli Hírek

SZÍNHÁZ

margitszigetiszabterszin.jpg

Több mint 700 millió forintból korszerűsítheti a működtető Szabadtér Színház a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot.

A munkálatok egy részének június 14-ig, az ünnepi évad kezdetéig kell elkészülnie - mondta el az MTI-nek Bán Teodóra ügyvezető igazgató. A játszóhely idén 75 éves. A felújítására a 350 milliós kormányzati forrás mellé a Fővárosi Önkormányzat további 358 millió forintot ad. A korszerűsítés fontos eleme, hogy új, különféle irányból nyitható, bővíthető tetőt kap a színpad. A feszített szerkezetű tető esztétikailag és akusztikailag is más élményt kínál, mint a jelenlegi megoldás - részletezte az ügyvezető igazgató.

Az ünnepi évadot a Nemzeti Filharmonikusok koncertje nyitja június 14-én. Carlo Montanaro vezényletével Verdi és Wagner nyitányok hangzanak el a két zeneszerző születésének bicentenáriuma alkalmából. 

FILM

Rekordszámú, több mint 303 ezer jegyet adtak el az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon - közölték a szervezők, akik szerint ez is jelzi, mekkora népszerűségnek örvend a rendezvény. A tizenegy napos Berlinale február 17-én zárult a hagyományos "mozis nappal", amikor a közönség számos, a programban szereplő filmet ismét megtekinthetett.

MUZSIKA

article-2284597-184C6E4D000005DC-654_634x458.jpeg

Tilda Swinton Oscar-díjas színésznő játssza David Bowie külvárosi feleségét a brit zenész legújabb kislemezéhez forgatott videoklipben. Swinton, aki a 2007-es Michael Clayton című filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, Bowie oldalán vásárolgat és tévézik a klipben. Az új Bowie-videót Floria Sigismondi jegyzi, aki korábban is dolgozott együtt az énekessel, és mások mellett a Muse zenekarnak, Katy Perrynek, a The White Stripes együttesnek és Marilyn Mansonnak is rendezett már videoklipet. A The Stars (Are Out Tonight) című szám Bowie hamarosan megjelenő The Next Day című korongjának második kislemezeként látott napvilágot. Az énekes egy évtizedes szünet után rukkol elő az új stúdióalbummal.

(MTI)

 

Szólj hozzá!

Címkék: Színház Film Hírek Muzsika

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszinhazmuzsika.blog.hu/api/trackback/id/tr465109198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása