2013.02.19.
06:29

Írta: szinhazjunkie

Briós - Reggeli Hírek

 

SZÍNHÁZ

Az Ernst Múzeum Tükör által homályosan - Arcok tegnap és ma című kortárs portrékiállítását is megtekinthetik a Radnóti Színház Jelenetek egy házasságból című előadásának nézői. A két intézmény megállapodása alapján a tárlat április 7-i zárásáig mindenki, aki jegyet vált az előadásra, egy tiszteletjegyet is kap az Ernst Múzeum kiállítására.  A Tükör által homályosan című tárlat az alapító Ernst Lajos előtt kíván tisztelegni a nyugati képzőművészet egyik legfontosabb műfaja, a portré jelentését vizsgálva az elmúlt évtizedek művészetében.

Két bemutatóval várja közönségét tavasszal a Vígszínház: az Átutazók című előadást március 8-án, A hetvenkedő katona című produkciót pedig március 10-én tűzik műsorra.rupert.jpg

A Whatsonstage.com színházi honlap díjait több mint 60 ezer online szavazat alapján 27 kategóriában osztották ki vasárnap a londoni Palace Theatre-ben. Sheridan Smitht a Hedda Gablerért, Rupert Everettet (képünkön) pedig a Júdás csókjában nyújtott Oscar Wilde-alakításáért tüntette ki a legjobb színésznő és színész díjával a brit színházi közönség. 

MUZSIKA

szőnyiolga.jpgElbúcsúztatták Szőnyi Olgát, az Operaház örökös tagját. A Magyar Állami Operaház előcsarnokában vettek végső búcsút Szőnyi Olga énekestől, a dalszínház örökös tagjától a volt kollégák, barátok és tisztelők.

Deep Forest-koncert lesz március 2-án a fővárosi Syma csarnokban. A világzenét, azon belül ethnic electronicának nevezett stílust játszó, Eric Mouquet által vezetett francia projekt, amely magyar népzenei és cigányzenei motívumokat is használ, a napokban megjelent új lemezét mutatja be. 

FILM

Berlinalén a legjobb alkotásnak járó Arany Medvét Calin Peter Netzer román rendező Pozitia Copilului (A gyermek fekvése) című filmje kapta. Az alkotás a fesztiválon elnyerte a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Színház Film Hírek Muzsika

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszinhazmuzsika.blog.hu/api/trackback/id/tr315088153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása