2013.02.22.
07:12

Írta: szinhazjunkie

Briós - Reggeli Hírek

SZÍNHÁZ

ampithron.jpg

Alföldi Róbert (b) Jupiter és Tenki Réka (j) Alkméné szerepében Heinrich von Kleist Amphitryon című drámájának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2013. február 21-én. A darabot Gothár Péter rendezésében 2013. február 23-án mutatják be. (MTI Fotó: Kallos Bea)

* * *

Könnyű- és komolyzenei koncertek, színházi előadások, kiállítások, filmvetítések, köztük Robert Capáról szóló dráma és a Kolozsvári Magyar Operaház művészeinek fellépése szerepel a XXIX. Sarajevska Zima (Szarajevói Tél) összművészeti fesztivál programján. A fesztivál A művészet érintése szlogennel március 21-ig zajlik.

 

FILM

Riga, Európa Kulturális Fővárosa rendezheti meg 2014-ben a 27. Európai Filmdíjak átadási ünnepségét - jelentették be a szervezők.  Az Európai Filmakadémia (EFA) honlapjára csütörtökön felkerült közlemény felidézi, hogy Berlin, az Európai Filmakadémia (EFA) székhelye az Európai Filmdíjak rendszeres házigazdája, de minden második évben egy másik város adhat otthont a rendezvénynek. Riga olyan városok után rendezheti meg az ünnepséget, mint Párizs, Glasgow, London, Róma, Barcelona, Varsó, Koppenhága, Bochum, Tallinn és Valletta.
A díjátadót az 1863-ben épült Lett Nemzeti Operaházban tartják majd 2014. december 13-án.

 

MUZSIKA

A Wu-Tang Clan, a Prodigy, Calvin Harris, a Crystal Castles és Armin van Buuren is fellép az idei Balaton Sound fesztiválon július 11. és 14. között Zamárdiban.

kevin.jpg

Elhunyt Kevin Ayers, a Soft Machine egykori tagja. A brit pszichedelikus rockzene egyik alapcsapatának énekes-dalszerzője, basszusgitárosa 68 éves volt.

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: Színház Film Hírek Muzsika

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszinhazmuzsika.blog.hu/api/trackback/id/tr865097776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása