2013.03.01.
16:21

Írta: szinhazjunkie

Erkel Színház - Megnyitó

Néhány órával az esti nyitóelőadás előtt az Operaház igazgatói, valamint a Pas de trois balettest három közreműködő hazai együttesének vezetői köszöntötték a sajtó képviselőit az Erkel Színházban.

Az eseményen két világhírű művész, az Erkelben áprilisban Amnerisként színpadra lépő Komlósi Ildikó és a nyitóelőadás győri produkciójának alkotója, Cameron MacMillan brit koreográfus is részt vett.

Mozsár István mb. ügyvezető-műszaki igazgató hangsúlyozta, hogy a felújítás első szakasza néhány napja befejeződött, ám nem ért véget. Szeptemberben már sokkal látványosabb változásokat lehet látni az Erkel épületén, megszépül a homlokzat, új belső terek alakulnak, lesz például egy külön kávézó. A Magyar Nemzeti Balett mb. igazgatója, Solymosi Tamás, a Győri Balett vezetője, Kiss János és a pécsi együttest irányító Vincze Balázs egyöntetűen történelmi pillanatnak nevezték, hogy Közép-Euróa legnagyobb befogadó-képességű zenés színházának újranyitását éppen egy balett-produkció, méghozzá az ő közös estjük nyitja meg. Solymosi Tamás hozzátette, hogy a Magyar Nemzeti Balett, csakúgy, mint az Operaház, a legnívósabb előadásaival készül az Erkel színpadára, lesz például egy balett-premier is, Öt Tánc címmel.

A Kossuth rádió a nyitás napján, délelőtt 11 órától egy külön műsort szentel az Erkel Színháznak. A hely című kulturális magazinban világsztár énekesek, valamint Ókovács Szilveszter főigazgató, Héja Domonkos mb. főzeneigazgató és Mozsár István mb. ügyvezető-műszaki igazgató beszélnek a teátrumhoz fűződő élményeikről, a felújítás érdekes részleteiről, eddig soha nem látott-hallott kulisszatitkokról, de megszólal az Operaház egykori műszaki igazgatója, Borsa Miklós és a dalszínház több más munkatársa is.
A műsor Erkel-kiadása két részes lesz, a második részt március 8-án sugározza a rádió.

Nyitóelőadás – Pas de trois

/Március 1., 2., 3./

Pas de trois – hármas, trió a táncszínpadon. Az Erkel Színház megnyitását közös esttel ünnepli a hazai táncszakma: a Magyar Nemzeti Balett, a Győri Balett és a Pécsi Balett három egyfelvonásosát tekinthetik meg a kapuit kitáró színház első vendégei. A különleges kínálatban a Győri Balett a Liszt zenéjére, Fodor Zoltán által koreografált Magyar Rapszódiát, a Pécsi Balett A Jó és a Rossz kertjéből című Cameron McMillan-koreográfiát, a Magyar Nemzeti Balett pedig Lukács András táncszínpadi alkotását, az Örvényben című produkciót mutatja be. 

 

(MTI, operahaz.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: Muzsika

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszinhazmuzsika.blog.hu/api/trackback/id/tr55111917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása